Nyheter

R&A søker samarbeid med GCAE sentralt

Publisert: 20. mars 2023  av Kristin Moe Krohn  |  Siste nyheter  |  Arkiv

R&A i Skottland står kanskje for mange, hvis noe i det hele tatt, for de konservative gamle gubber som tviholder på sære golfregler og ikke ønsker endringer i golfen velkommen.


Vel, om det er slik det har vært , så er det i ferd med å endre seg.


I oktober i fjor møttes representanter for GCAE og R&A i Oslo for å snakke om golfens fremtid som folkesport og fritidsaktivitet og hvordan man ser utviklingen fremover. R&A viser et helt annet syn på dette enn vi hadde forestilt oss, men viste seg å være vesentlig mer fremoverlent enn vi hadde kunnet forestille oss. Det resulterte i at vi inviterte R&A til å presentere sine synspunkter og visjoner på vår konferanse i Portugal i februar, og hvor de holdt en glitrende presentasjon.

De har gjort mye undersøkelser og legger opp en plan basert på kunnskap og innsikt.  Presentasjonen kan sees her. Strategy 2021-2025 (gcaeconference.eu)


Presentasjonen ble holdt av Phil Anderton som er pådriver i prosessen til R&A. Som et ledd i at man ønsker et samarbeid med GCAE og den kommersielle golfen, signerte partene ett opprop om å få flere kvinner inn i golfen.


En annen interessant vinkling fra R&A er at innfallsporten til golf ikke lenger er gjennom klubb, men gjennom aktiviteten i seg selv, og at medlemskap er et valg man tar først når man har lært å spille.

Hjemmesiden til R&A er verdt et besøk.  www.randa.com

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK hvis du godtar dette Les mer om cookies og personvern her